Bridgestone investeert in autonoom rijden

[ad_1]

Bridgestone Amerika heeft aandelen in Kodiak Robotics gekocht. De investering in het zelfrijdende truckbedrijf moet Bridgestone de gelegenheid geven om slimme technologieën uit te testen. Kodiak werd in 2018 opgericht en heeft nu autonome voertuigen in Texas rijden.

Kodiak houdt zich nu vooral bezig met het vervoeren van vracht tussen Dallas, Fort Worth, en Houston in de Verenigde Staten. De stukken van deze route over de snelweg, worden met behulp van autonome technologie gereden. Alhoewel er nog steeds een chauffeur aanwezig is, die kan ingrijpen als dat nodig mocht zijn.

“Geautomatiseerde voertuigen bieden een aantal voordelen voor klanten van commerciële wagenparken en de samenleving. Zoals veiligere wegen met minder onverwachte incidenten en een besparing van meer dan 20 procent in brandstof en efficiëntie”, zegt Paolo Ferrari, ceo van Bridgestone Amerika, in een persbericht.

Investering

“Vooruitgang in op banden gerichte technologieën zijn van cruciaal belang voor meer innovatie op het gebied van mobiliteit. Verder levert het ook aanzienlijke voordelen op het gebied van duurzaamheid op”, vertelt Ferrari verder. Hij vervolgt: “Deze investering zal Bridgestone en Kodiak in staat stellen om meer samen te werken. Zo kunnen we samen met snelheid en precisie geavanceerde mobiliteitsoplossingen ontwikkelen.” Volgens Ferrari zullen “deze oplossingen een revolutie teweegbrengen in het commerciële vrachtvervoer.”

Nizar Trigui, de Chief Technology Officer van Bridgestone, treedt als waarnemer toe tot de raad van bestuur van Kodiak. Bridgestone brengt in de nieuwe samenwerking verder zijn cloud-gebaseerde technologie in. Deze technologie geeft aan hoe goed het met banden gaat, hoe goed ze onderhouden zijn, en hoe lang ze nog te gaan hebben. De voertuig-platform technologie van Bridgestone communiceert dan met de autonome (en veiligheids) systemen op de trucks, hoe het met de banden gaat. “De investering van Bridgestone is een groot moment voor Kodiak en een bevestiging van ons autonome systeem”, zegt Don Burnette, ceo van Kodiak Robotics, in een persverklaring. “Kodiak en Bridgestone gaan samenwerken om de technologie voor zelfrijdende vrachtwagens vooruit te helpen. Dat gaat van banden en sensoren tot voorspellend onderhoud.”

[ad_2]

Source link

Translate »