Border Collie Nipping – 5 manieren om het te stoppen

[ad_1]

Border Collies zijn berucht om het bijten. Ze houden ervan om alles wat beweegt te happen, of het nu andere dieren, mensen of kinderen zijn. Ze zullen zelfs proberen bewegende autobanden te smoren. Het komt met het territorium voor een herdershond. Border Collies zullen proberen om alles wat beweegt te hoeden en als de bewegende persoon, het dier of het object niet gehoorzaamt, wordt het gesmoord. Dit is natuurlijk geen ideaal gedrag. Een kneep kan neerkomen op een beet en bij een beet komen serieuze problemen. Als uw hond iemand bijt, kunt u worden aangeklaagd en aansprakelijk worden gesteld voor letsel en schade. Daarom is het het beste om uw Border Collie zo vroeg mogelijk te laten bijten.

Hoewel je het kudde-instinct bij je Border Collie niet kunt verwijderen, kun je zeker iets doen om het bijten te voorkomen. Het herdersinstinct van je Border Collie is in volle gang als hij wordt losgelaten om te rennen als hij overmatig veel energie heeft. Het wordt ook extreem als hij zich een paar uur lang heeft vastgebonden en zich verveelt, maar dan vrijgelaten wordt om rond te dwalen en te spelen. Als er niets anders is om zijn hoofd bezig te houden en hij is vol energie, dan wil uw hond “werken”, vandaar het hoeden. Daarom is het zo belangrijk om uw Border Collie zowel mentaal als fysiek te trainen. Ze zijn een buitengewoon slim hondenras en ze vinden het leuk om iets te doen te hebben.

Hier zijn vijf toptips om te voorkomen dat uw hond bijt:

1. Veel lichaamsbeweging – zorg ervoor dat uw hond loopt, rent en in het algemeen de kans krijgt om ongeveer twee uur per dag actief te zijn.

2. Veel speelplezier – spelletjes en hondentrainingstrucs houden uw hond bezig en mentaal gestimuleerd.

3. Zeg “nee” tegen uw puppy als hij bijt – als u een jonge puppy heeft, maak dan een gekwetst jankend geluid wanneer hij u bijt, dit geeft hem een ​​signaal dat het niet juist is om te bijten. Je kunt ook een ferme “nee” zeggen als hij het doet.

4. Laat uw gezin “nee” zeggen, zodat uw puppy weet dat bepaalde dingen, zoals kinderen, niet geschikt zijn om te hoeden. Zorg ervoor dat het “nee” stevig is en niet alleen voor de grap zegt, alsof het bij een spel hoort.

5. Wees consequent, anders raakt uw hond in de war – het is van cruciaal belang dat u consistent bent met uw hond, omdat hij uw woorden niet kan begrijpen, dus u moet consequent zijn om de boodschap over te brengen. Consistentie betekent een sneller resultaat.

Als uw hond ondanks uw inspanningen blijft bijten, moet u mogelijk een deskundige hondentrainer raadplegen. Hoe eerder je het in de kiem smoort, hoe beter. Immers, als uw hond familie en vrienden mag blijven happen, kunt u in een zeer moeilijke situatie terechtkomen waarin u aansprakelijk bent voor een hondenbeet. Ook al is je Border Collie alleen van plan om te hoeden, hij begrijpt niet dat hij niet over de grens mag gaan om te bijten.

Border Collies brengen plezier bij veel mensen en veel gezinnen, ze zijn een verbazingwekkend intelligent en loyaal huisdier en ze zijn vol persoonlijkheid. Daarom, hoe eerder u het knelprobleem aanpakt, hoe beter. Op deze manier kunt u optimaal genieten van uw Border Collie en een hechte en plezierige relatie opbouwen met uw hond.

[ad_2]

Source by Serena Field

Translate »