besmettingen met coronavirus nemen eindelijk af in Nederland – DutchReview

[ad_1]

Het RIVM heeft zijn wekelijkse coronaviruscijfers over de periode van 31 maart tot en met 6 april vrijgegeven. Het aantal besmettingen is gedaald ten opzichte van de week ervoor.

Nu het aantal besmettingen langzaam afneemt, voorspelt het RIVM dat de piek van de derde golf eerder zal komen dan aanvankelijk verwacht. Sinds 31 maart is de avondklok ook een uur teruggeschoven, te beginnen om 22.00 uur.

Nieuw aantal besmettingen

Het RIVM meldde de afgelopen week 48.186 nieuwe besmettingen in Nederland. Dit is een daling ten opzichte van het aantal van 51.866 nieuwe besmettingen vorige week. Het percentage positieve tests ging echter omhoog naar 8,9% vergeleken met 8,5% vorige week.

Sterfgevallen

Het aantal patiënten dat is overleden aan COVID-19-gerelateerde complicaties is licht gedaald. Deze week zijn 142 mensen overleden, tegenover 171 mensen de week ervoor.

Ziekenhuisopnames

Ziekenhuisopnames zijn afgenomen, maar het aantal opnames op de IC heeft wel nam toe een beetje. De afgelopen week waren er 1.588 nieuwe opnames op de verpleegafdeling en 376 nieuwe patiënten op de IC. De week ervoor waren dat er respectievelijk 1.633 en 317.

Kortere derde golf

Het RIVM had aanvankelijk voorspeld dat Nederland rond 1 mei de piek van de derde golf zou zien. Nu denkt het gezondheidsinstituut dat dit eerder zou kunnen komen, rond half april. Ook verwacht het RIVM op de piek minder IC-opnames dan aanvankelijk was voorspeld.

Deze voorspelling is echter gebaseerd op de aanname dat de coronavirusmaatregelen niet versoepeld zullen worden en dat veel mensen de komende weken gevaccineerd zullen worden. Ondertussen worden in de Nederlandse apotheken zelftestkits voor het coronavirus geïntroduceerd.

Vaccinatie

Ongeveer een vijfde van de Nederlandse bevolking heeft al antistoffen tegen het coronavirus. Hoewel het voor sommigen van ons nog even kan duren voordat we een uitnodiging krijgen voor onze eerste prik, is het goed om te weten dat vaccinatie in Nederland zonder Nederlands paspoort mogelijk is.

In Nederland wonende mensen die bij de gemeente staan ​​ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) of de Inschrijving Niet Inwoners (RNI), maar ook mensen zonder geldige verblijfsvergunning, mensen in detentiecentra en asielzoekers. in aanmerking komen om hun vaccin in Nederland te krijgen.

Illegale bijeenkomsten in parken

De temperaturen van 22 graden van de afgelopen week moedigden ons aan om naar buiten te gaan en wat zonneschijn op te nemen. Helaas resulteerde dit ook in grote illegale bijeenkomsten in de Nederlandse parken. Park Lepelenburg in Utrecht werd gesloten en het Vondelpark in Amsterdam werd geëvacueerd, met alleen nog maar stapels afval nadat de bezoekers gedwongen waren te vertrekken.

Proefevenementen met duizenden

Onder strikte veiligheidsprotocollen kunnen in de loop van april tienduizenden mensen proefevenementen bijwonen die in de loop van april door heel Nederland worden georganiseerd. Musea, theaters, sportlocaties en concertorganisatoren kunnen deelnemen aan deze proeven.

Het Eurovisie Songfestival, dat vorig jaar aanvankelijk in Rotterdam zou plaatsvinden (maar werd afgelast vanwege het coronavirus) zal een van deze proefevenementen zijn en zal plaatsvinden tussen 18 mei en 22 mei.

Volg DutchReview op Facebook voor het laatste nieuws over de komende coronavirusmaatregelen.

Feature afbeelding: Kate Trifo / Pexels

[ad_2]

Source link

Translate »