Beloningen voor injecties? Dit kan de Nederlandse houding ten opzichte van het coronavirusvaccin veranderen – DutchReview

[ad_1]

Het is de afgelopen maanden het woord op ieders lippen geweest – vaccins. Met honderden mensen staan ​​in de rij voor overgebleven vaccins, zou je de indruk krijgen dat iedereen naar de foto snakt. Maar dat is niet zo best wel het geval in Nederland.

Over het algemeen lijken Nederlanders op vaccinaties te vertrouwen. Toch heeft het steeds veranderende beleid voor verwarring gezorgd over de veiligheid en effectiviteit van coronavirusvaccins. Zo hebben veel Nederlanders ervoor gekozen hun afspraken voor de AstraZeneca-prik niet op zich te nemen.

Uit een recente studie blijkt dat meer dan een kwart van de EU-burgers zegt niet tegen het coronavirus te willen worden ingeënt. In Nederland ligt dit aantal zelfs nog hoger: 31% van de respondenten zegt nee tegen het vaccin, meldt de NOS.

Interessant is dat de opname van vaccins lager is in landen waar hun belangrijkste nieuwsbronnen via sociale media zijn. Maar wat kan een land doen om de opname van vaccins te vergroten? Sommige staten hebben een innovatieve benadering gekozen om mensen aan te moedigen de handen uit de mouwen te steken.

Wie wil het vaccin?

Volgens onderzoek van Eurofund is ongeveer 65% van de Nederlanders in grote lijnen voorstander van een foto. Dit is het percentage deelnemers dat zei dat ze “zeer waarschijnlijk” of “vrij waarschijnlijk” waren om het vaccin te krijgen. Dat klinkt misschien als een hoog percentage, maar 75% van de bevolking heeft antilichamen nodig om immuniteit voor de kudde te bereiken. De meest trefzekere manier om dit percentage te bereiken, is door massale vaccinatie.

Dit roept dus de vraag op: hoe kan Nederland meer mensen interesseren voor inenting? Nou, ze zouden in de voetsporen van de VS kunnen treden en beloningen kunnen bieden voor het krijgen van je prikken.

Voedsel- en geldbeloningen

De VS hebben dit probleem op de meest Amerikaanse manier aangepakt – door gratis dingen aan te bieden. De staat New Jersey biedt iedereen die een vaccin krijgt een gratis biertje aan in hun ‘shot and a beer’-programma. Soortgelijke regelingen lopen in Washington DC en Connecticut meldt de Volkskrant. We konden zien dat dit populair was bij veel Nederlanders, vanwege de nationale liefde voor bier. 🍻

Nederlanders-juichen-met-een-biertje
Je angst voor naalden kalmeren met een biertje? Afbeelding: ELEVATE / Pexels

Dat klinkt misschien al als een behoorlijk goede deal, maar sommige Amerikaanse staten zijn verder gegaan en geven mensen geldbeloningen. De stad Detroit biedt $ 50 aan iedereen die iemand anders naar een vaccinatielocatie brengt, terwijl West Virginia inwoners tussen de 16 en 25 jaar maar liefst $ 100 biedt voor het krijgen van de injectie.

Ohio gaat zelfs nog verder en biedt iedereen die de komende vijf weken een vaccin krijgt de kans om mee te doen aan een prijstrekking van $ 1 miljoen, aldus RTL Nieuws. (Houd mijn hoed vast terwijl ik probeer Amerikaans staatsburger te worden 🇺🇸).

Zou deze tactiek in Nederland werken?

Alle grapjes terzijde, dit is een interessante manier om de lage opname van vaccins aan te pakken. Op dit moment weegt de vraag naar vaccins in Nederland nog steeds zwaarder dan het huidige inentingspercentage. Andrea Evers, hoogleraar gezondheidspsychologie aan de Universiteit Leiden, vertelt de Volkskrant dat beloningen in Nederland effectief kunnen worden ingezet.

Ze suggereert dat het het meest effectief zou zijn om mensen die op het hek zitten te overtuigen als het gaat om vaccinatie, in plaats van mensen die het helemaal niet eens zijn met het vaccin. “Er is een veel grotere groep mensen die niet zo geïnteresseerd zijn in het vaccin, die andere dingen aan hun hoofd hebben, of die gewoon een beetje lui zijn. Je wilt ze wel overhalen om te komen. “

Het roept echter wel een aantal ethische kwesties op. Zal het aanbieden van geld de prikkels van mensen om zich te laten vaccineren in gevaar brengen? Waarschijnlijk voor sommige mensen. Maar zijn prikkels om het vaccin te krijgen van belang als het helpt om het gewenste resultaat van kudde-immuniteit te bereiken? Het hangt ervan af of u intenties en persoonlijke keuze belangrijker vindt dan algemene volksgezondheid. Er lijken minder ethische bezwaren te zijn wanneer niet-contante beloningen worden aangeboden, ik veronderstel dat het er minder op lijkt dat u mensen betaalt om zich te laten vaccineren.


Zoals het er nu uitziet, lijken de meeste mensen in Nederland voor het vaccin te zijn, en de uitrol versnelt. We zijn nog niet in het stadium waarin we beloningen moeten aanbieden om bovenop de Nederlandse vaccinatiestrategie te blijven, maar het zou een goede zet kunnen zijn om degenen die nog steeds sceptisch zijn, aan te moedigen. Het zou een kleine prijs kunnen zijn om te betalen voor immuniteit van de kudde. Wie gaat er tenslotte nee zeggen tegen een gratis biertje. 😂

Wat vind je ervan om beloond te worden als je wordt ingeënt? Zou het van gedachten veranderen over het krijgen van de prik? Laat het ons weten in de comments!

Feature afbeelding: Gustavo Fring / Pexels

[ad_2]

Source link

Translate »