Beginnersgids voor autoreiniging

[ad_1]

Ooit gewenst dat er een manier was om uw auto weer in dezelfde staat te krijgen als op de dag dat hij de dealer verliet? Autoservice is absoluut de enige manier om uw voertuig er zo goed mogelijk uit te laten zien. Het is een feit dat valeting er echt toe kan bijdragen dat uw auto er beter uitziet dan op de dag dat hij van het terrein van de dealer werd gereden. Hier leest u hoe u aan de slag gaat.

Precies wat houdt autowerking in?

Voor een complete auto valet, moet u aan de slag met de buitenkant door het oppervlak te wassen, te polijsten en in de was te zetten, en vervolgens uw wielen en banden op te ruimen. Als je klaar bent met het oppervlak, ga je naar de motor, de vloer en de kussens van de auto, maak je het glas en het plastic schoon, verwijder je alle soorten gemorste vloeistoffen en geuren en zorg je goed voor leren bekleding.

Schoonmaak

We beginnen met het wassen van de buitenkant van de auto. U moet ervoor zorgen dat u een goede, zachte washandschoen heeft om uw auto te wassen. Kies waar mogelijk altijd een wollen washandschoen. De wollen washandschoen kan je helpen om slijtage aan de buitenkant te voorkomen. De wol houdt ook meer water vast, zodat u uw auto effectiever kunt wassen.

Een belangrijke opmerking is om uw auto te wassen met behulp van een techniek met twee emmers. Emmer één heeft een oplossing voor shampoo en water en emmer twee bevat alleen water om af te spoelen. Emmerbeschermers zijn buitengewoon handig. Onderin beide emmers beweegt het vuil erdoorheen. Dit kan voorkomen dat u tijdens het schoonmaken het vuil terug naar uw auto verplaatst.

Koop een goede autoshampoo. Hoewel u wat geld kunt besparen met “koopjesmerken”, missen ze de algehele prestaties en verdediging die worden betaald door topproducten.

Microvezel of zelfs PVA-handdoeken zijn het beste in verband met het drogen van uw auto. U kunt de wasbeurt het beste afmaken door uw auto door te spoelen met een goede straalnevel.

Polijsten

Om de kleine imperfecties die de lak van uw auto bevat te verwijderen, gebruiken we polijstmiddel. Pools is niet schadelijk voor het eindresultaat. Bij voorkeur wil je een fijne nagellak hebben, want die geeft een gladde, natte look als je klaar bent. U kunt met de hand poetsen, of u kunt een buffer gebruiken om de taak uit te voeren. Houd er rekening mee dat als u met een buffer werkt, u de nagellak op een langzame stand moet aanbrengen en overlappende acties moet toepassen.

Waxen

Om de afwerking af te werken, gebruik je een was. Het zorgt ervoor dat de lak van uw auto er “recent gepolijst” uitziet. Er kan een kunstmatige was van topkwaliteit worden gebruikt, hoewel de beste resultaten worden verkregen met natuurlijke was, zoals carnauba. Was uw hoofd- en achterlichten niet in de was, aangezien dit verblinding veroorzaakt.

Uw wielen en banden

Het taxeren van uw wielen en banden mag niet over het hoofd worden gezien. Zorg ervoor dat je ze goed schoonmaakt met shampoo en water, maar je hebt het dubbel zo sterk nodig. Gebruik een harde borstel om zoveel mogelijk vuil weg te halen. Bandendressing zal worden gebruikt om het proces te beëindigen.

De motor

Voor het reinigen van uw motor moet u beschikken over een hoogwaardige motorontvetter en een manier om vitale apparaten en componenten tijdens het proces te beschermen. Gebruik een product om de motor te beschermen nadat u klaar bent met ontvetten.

Het interieur

Je hebt wat extra dingen nodig voor het interieur van het voertuig. Een nat / droogzuiger is essentieel, samen met stofzuigerhulpstukken waarmee u de binnenkant van kleine ruimtes kunt reinigen. Je hebt ook tapijtshampoo nodig om het vuil van de tapijten en matten te verwijderen.

Het schoonmaken van het interieur van de auto omvat een paar stappen. Als je met de ramen begint, moet je ze schoonmaken met een glasreiniger en ze vervolgens poetsen met een handdoek. De meeste van de verschillende oppervlakken in uw voertuig hebben speciale reinigingsmiddelen die voor hen bedoeld zijn, zoals plastic en vinyl.

Eventuele vlekken in uw auto moeten worden verwijderd met een neutraal reinigingsmiddel in combinatie met water. U kunt in enkele gevallen een schrobborstel en zelfs een plamuurmes gebruiken om te helpen.

Ten slotte, als u leren hoezen heeft, moet u deze op de juiste manier reinigen. Je kunt voor de klus een aantal geweldige leerreinigers en speciale borstels kopen.

[ad_2]

Source by Doug Spain

Translate »