Op zoek naar goedkope zomerbanden, winterbanden of all-season banden?

Vergelijk hier het grootste assortiment autobanden. 

continental-banden

Continental WinterContact TS 860

4,37
4.37/5

vanaf € 50,12

Dunlop

Sport BluResponse

4,43
4.43/5
Michelin-Primacy-4
Dunlop

vanaf € 46,58

Michelin

Pilot Sport 4S

4,59
4.59/5
Michelin-Primacy-4
Michelin

vanaf € 131,13

Pirelli

Cinturato P7 runflat

4,37
4.4/5
Michelin-Primacy-4
Pirelli

vanaf € 66,53

Bridgestone

Potenza RE 050 A

4,05
4.05/5
Michelin-Primacy-4
Bridgestone

vanaf € 51,90

Michelin

Sport BluResponse

4,43
4.43/5
Michelin-Alpin-5-ZP
Michelin

vanaf € 58,10

Dunlop

SP Winter Sport 3D

4,27
4.27/5
Michelin-Alpin-5-ZP
Dunlop

vanaf € 41,21

Pirelli

Winter SottoZero 3

4,33
4.33/5
Michelin-Alpin-5-ZP
Pirelli

vanaf € 67,62

Bridgestone

Blizzak LM-25 RFT

4,03
4.03/5
Michelin-Alpin-5-ZP
Bridgestone

vanaf € 112,00

Michelin

CrossClimate +

4,46
4.46/5
Continental-All-Season-Contact-Banden
Michelin

vanaf € 49,53

Dunlop

Cinturato All Season

4,51
4.51/5
Continental-All-Season-Contact-Banden
Pirelli

vanaf € 54,00

Bridgestone

Weather Control

4,38
4.38/5
Continental-All-Season-Contact-Banden
Bridgestone

vanaf € 58,00

Vredestein

Quatrac 5

4,22
4.22/5
Continental-All-Season-Contact-Banden
Vredestein

vanaf € 42,50

Autobanden accessoires

Gids voor het kopen van autobanden
Elke dag dat u met uw voertuig rijdt, brengt u slijtage aan de banden. Na verloop van tijd zal het loopvlak slijten en als ze niet worden vervangen, kunnen de banden het risico lopen op een klapband dit door dunne wanden van de banden of wegglijden of als u snel moet stoppen of als u in slechte weersomstandigheden rijdt. Het is belangrijk om regelmatig je bandenspanning te controleren en ook je slijtage op je banden.

Veel mensen kijken wanneer zij gaan tanken, dit is een goede gewoonte. Doet u dit nog niet? Probeer en maak hier ook een gewoonte van. Wanneer uw banden versleten zijn, moet u eraan denken deze te vervangen voor uw eigen veiligheid en voor de veiligheid van andere bestuurders op de weg.

Het kiezen van de juiste banden kan enigszins verwarrend zijn als u ze nog nooit eerder heeft gekocht. Er zijn verschillende maten en u moet de juiste voor uw voertuig weten. U kunt niet gewoon zomaar banden kopen waarvan u denkt dat ze er het beste uitzien of geprijsd zijn, omdat ze hoog waarschijnlijk niet zullen passen.

Voordat u zelfs maar begint met winkelen, moet u eerst kijken naar de banden die gemonteerd zijn op de velgen van uw auto. Er is een set van drie cijfers waarnaar u moet zoeken. Ze worden ergens op de zijwand van de band vermeld, naar buiten gericht. Ze zien er ongeveer uit als 245/70/16 of P225 / 65R15 89H. Je doel is om de set van drie getallen te vinden en ze precies op te schrijven. Deze cijfers zullen u de informatie geven die u nodig heeft om uw volgende set banden te kopen.

Type en maten banden
Dus nu heb je de cijfers. Wat moet je ermee doen? Ze geven drie specifieke zaken aan over het type banden dat uw auto nodig heeft.

  • Als er een letter voor het eerste cijfer staat, verwijst dit naar het type voertuig dat u heeft. P zou staan voor personenauto als je LT ziet, dat staat voor lichte vrachtwagen en verwijst meestal naar een vrachtwagen of een SUV.
  • Het eerste cijfer verwijst zelf naar de bandbreedte. In de voorbeelden betekent 245 245 mm, terwijl 215 betekent dat uw auto een band van 215 mm nodig heeft.
  • Het tweede cijfer is een aspectverhouding of een percentage. Het verwijst naar de hoogte van de zijwand van de band in vergelijking met de breedte. In het eerste voorbeeld betekent dit 70% en in het tweede 65%.
  • Als er een letter is, staat deze voor het constructietype van de band. In het voorbeeld verwijst R naar radiaal, wat verreweg de meest voorkomende is.
  • Het volgende cijfer dat u ziet, is de wieldiameter van uw auto 15 en 16 zijn respectievelijk 15 en 16 inch.
  • Sommige banden hebben mogelijk een snelheids- en draagvermogen, wat een apart cijfer en een letter na de drie zou zijn. In het tweede voorbeeld zie je een 91V. Je moet grafieken vinden om dit te ontcijferen, maar in dit voorbeeld betekent de 91 dat de band 615 kilo kan dragen en de H betekent dat hij snelheden tot 210 km u aankan.

De maximale loadindex van de auto berekenen
Met het cijfer uit voorgaand voorbeeld kun je aan de hand van de tabel het maximale draagvermogen van de band opzoeken. Zoals je ziet is in het voorbeeld de loadindex 91 en het daarbij maximale draagvermogen 615 kilo. Het maximale draagvermogen van je auto berekenen wordt nu eenvoudig. Als de maximale loadindex van de band 615 kilo is, is deze voor de hele auto 2460 kilo (4 x 615 kilo).

De minimale loadindex van mijn banden berekenen

Weet je het gewicht van jouw auto? Dan kun je uitrekenen of je wel de juiste banden met de juiste loadindex onder je auto hebt. Neem hiervoor het totaalgewicht van je auto –bijvoorbeeld 1500 kilo –  en deel dit door 4 (banden). Je komt dan op 375 kilo uit. Aan de hand van de tabel zie je dat de loadindex minimaal 74 moet zijn.
Je heb dit nu berekend met het gewicht van de auto, dus zonder extra bagage. Het kan dus zijn dat je met extra bagage, andere banden onder je auto zou moeten plaatsen.

De-maximale-loadindex-van-mijn-auto-berekenen

Snelheidsindex
De snelheidsindex van banden geeft aan wat de maximale snelheid van je banden mag zijn. Met andere woorden: hoeveel kilometer per uur kunnen je banden verdragen.  Heb je bijvoorbeeld een type ‘H’ band onder je auto? Dat wil dit zeggen dat de maximumsnelheid van deze band 210 kilometer er uur is.

Wat-is-de-snelheidsindex

Speciale banden
Als u banden gaat kopen, komt u erachter dat er veel meer keuze is dan alleen de juiste maat en het juiste merk kiezen. Er zijn verschillende soorten banden die speciaal zijn ontwikkeld voor verschillende omstandigheden. Ze zullen verschillende loopvlakpatronen hebben; profieldieptes, zijwanddiktes en andere details om ze beter te laten presteren. U hoeft deze speciale banden niet te kopen omdat ze duurder kunnen worden, maar in bepaalde situaties wilt u ze misschien wel overwegen.
Enkele soorten die u tegen komt, zijn onder meer:

Om te bepalen of u speciale banden nodig heeft, moet u aan twee dingen denken: rijstijl en milieu. Als u nooit sneeuw of ijs ziet, hoeft u zich natuurlijk geen zorgen te maken over het kiezen van winterbanden. Als het echter veel regent in uw omgeving, kan het een goed idee zijn om all-season banden te kiezen, aangezien deze u helpen om glijden of aquaplaning te voorkomen.

High-performance banden zullen harder zijn en minder comfort bieden, maar ze zullen beter omgaan met snelheid en kunnen een zuiniger benzineverbruik halen. Ze kunnen het best worden gebruikt voor sportwagens en voor degenen die willen dat hun voertuigen het beste presteren.

Bandenprijzen
Een aantal factoren zal in de kosten van banden meespelen, waaronder de maat, het merk en speciale kenmerken. De prijs binnen merken kan ook enorm variëren, aangezien er veel verschillende kenmerken van verschillende modelbanden zijn. Om de beste kwaliteitsmodellen te kiezen, zou u moeten overwegen om iets meer te betalen voor populaire merken zoals Michelin, Pirelli, Dunlop, Goodyear, Vredestein, Bridgestone, Continental, Yokohama, Hankook, Toyo en Falken.

Vergelijk gratis producten en diensten

Start nu met het vergelijken van de aangeboden producten & diensten. Alle benodigde informatie op een rijtje. Bespaar snel honderden euro's!

Snel en simpel de beste deals

Vergelijk snel en simpel de aanbieders, kosten en acties. Bekijk de goedkoopste en de beste deals. Maak met een gerust gevoel wat het best wat u past.

Onafhankelijk en objectief

Ons doel is de consumenten te helpen met het maken van juiste besparende keuzes. Wij maken onafhankelijke en objectieve vergelijkingen tussen webshops.

Translate »