Apollo maakt nieuwe trailerband – Bandenportaal

[ad_1]

Apollo maakt nieuwe trailerband

Met de RT2 introduceert Apollo Tyres een nieuwe trailerband voor vrachtwagen. (Foto: Apollo Tyres)

Bandenfabrikant Apollo Tyres introduceert een nieuwe trailerband voor vrachtwagens. De Endurace RT2 is de tweede generatie van deze bandenlijn en is voor de Europese markt bedoeld.

Volgens de bandenmaker hebben deze banden een verbeterde loopvlakcompound, waardoor slijtage en warmteontwikkeling verminderd worden. Dit moet ervoor zorgen dat de levensduur van de banden verbeterd wordt en de rolweerstand verlaagt. Ook zorgt een nieuwe karkaslaag voor een betere coverbaarheid van de band. Deze laag is 1,7 keer duurzamer dan de Europese voorschriften en kan beter tegen scheuren Het Indiase merk stelt ook dat een breder contactoppervlak voor een uniformere drukverdeling zorgt.

De band is geoptimaliseerd voor natte en winterse omstandigheden, maar functioneert volgens de fabrikant goed in alle seizoenen. De band heeft ook een 3PMSF-markering, wat aangeeft dat de grip onder winterse omstandigheden beter is. Volgens Apollo is de totale grip met vijftien procent verbetert, ten opzichte van de vorige generatie. “Dit is een zeer concurrerend segment in de Europese markt voor vrachtwagenbanden. We hebben veel in onderzoek en ontwikkeling gestoken om te zorgen dat de nieuwe Endurace RT2 voldoet aan de behoeften van veeleisende gebruikers”, stelt John Nikhil Joy, cluster director Europe bij Apollo, in een persbericht.

Andere band

Naast de RT2 introduceert Apollo ook de RD2. Deze band wordt geleverd in de maat 315/80 R22.5 en is bedoeld voor de aangedreven wielen. Om meer grip te krijgen in de sneeuw en op gladde oppervlakken, krijgt de RD2 een nieuw profiel met ‘HGtech Hidden Groove Technology’. Ook zet Apollo multi-edge schouderblokken in voor meer grip. Volgens de fabrikant hebben deze banden 1,4 keer meer grip dan het Europese vereiste en beschikken ze ook over een 3PMSF-label. “We weten hoe groot de impact van banden kan zijn op de bedrijfskosten van het wagenpark. We hebben met de Endurace RD2 verbeteringen aangebracht in grip en tractie onder alle omstandigheden. Maar we hebben ons ook gericht op duurzaamheid en rolweerstand. Hierbij zijn we het belang van betaalbaarheid niet vergeten. De Endurace RT2 en RD2 bieden optimale prestaties en de beste prijs-kwaliteitverhouding in Europa”, vervolgt Joy.

Apollo is recent toegetreden tot de Noord-Amerikaanse vrachtwagenbandenmarkt voor bedrijfsvoertuigen. Deze banden zijn geproduceerd in India en Europa, waaronder in Nederland. Deze nieuwe introductie volgt op de introductie van de nieuwe bandenlijn voor personenauto’s.

[ad_2]

Source link

Translate »