Amsterdam verkozen tot tweede wereldwijde werkbestemming – DutchReview

[ad_1]

Het is voor ons geen nieuws dat Amsterdam een ​​geweldige plek is om expat te zijn. Maar nu is het hier in zwart-wit – het is officieel de nummer twee werkbestemming ter wereld, ondanks hoeveel wij internationals graag klagen over Nederland.

Althans volgens een studie gepubliceerd door de Boston Consulting Group (BCG). Ondanks alle vreugde die de Brexit de internationale gemeenschap heeft gebracht, staat Londen nog steeds bovenaan. Neem dat New York. ​

Je zou denken dat de Europese liefdesaffaire daar eindigt, met Dubai op nummer drie van de lijst, maar Berlijn volgt op de voet op de vierde plaats.

Een stad van start-ups

Een van de redenen waarom Amsterdam zo hoog scoort, is de “dynamische start-upscene”, het is een hub voor innovatie, aldus de BCG.

Dit is wellicht een van de vele redenen waarom 15% van de 200.000 deelnemers aangaf in Amsterdam te willen werken. Dat is een stijging van 3% sinds de laatste studie van BCG in 2018. Als we doorgaan op deze helling, trekt de stad met Londen voor de eerste plaats. ​

Op afstand werken in het buitenland

Nederlanders zijn geen onbekende om thuis te werken, maar het lijkt erop dat meer mensen op zoek zijn naar een virtueel woon-werkverkeer. Uit het onderzoek van BCG bleek dat minder mensen voor werk naar een ander land zouden verhuizen. Dit komt deels door het coronavirus, maar ook door een strikter immigratiebeleid dat veel landen nu voeren.

BCG ontdekte dat, naast een algemene toename van het aantal mensen dat vanuit huis werkte, meer mensen bereid waren om voor een bedrijf te werken dat niet in hetzelfde land is gevestigd. Het lijkt er echter op dat degenen die in Nederland wonen een fan zijn van Nederlandse bedrijven – slechts 43% was geïnteresseerd in werken voor een internationale werkgever.

De top tien steden voor expats

Als je je afvraagt ​​waar er nog meer op de lijst stond, zijn hier volgens BCG de tien beste steden voor internationale werknemers.

Rang stad
1 Londen
2 Amsterdam
3 Dubai
4 Berlijn
5 Abu Dhabi
6 Tokio
7 Singapore
8 New York
9 Barcelona
10 Sydney

LEES VERDER: De kosten van levensonderhoud in Amsterdam: alles wat je moet weten

Ben je verrast dat Amsterdam zo hoog op de lijst staat? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Feature afbeelding: Chait Goli / Pexel[ad_2]

Source link

Translate »