alles wat je moet weten – DutchReview

[ad_1]

Van Sinterklaas naar KoningsdagNederland kan best een feestelijke plek zijn (misschien om af te leiden van de saai weer, maar wie weet.) Maar niet alle Nederlandse feestdagen zijn internationals vreemd, Nederland viert ook Pasen!

Dat gezegd hebbende, kan Pasen heel anders (of helemaal niet) worden gevierd, afhankelijk van waar ter wereld je vandaan komt – dus hoe ziet het eruit in het land van kaasklompen, en windmolens

Paasdata in Nederland: 2021

Goede Vrijdag: 2 april

Paaszondag (Eerste Paasdag4 april

Paasmaandag (Tweede Paasdag 5 april

Pasen in Nederland

Pasen wordt in Nederland op dezelfde manier gevierd als in veel westerse landen: er zijn chocolade-eieren, grote brunches en zelfs een dag of twee vrij van werk.

Net als elders strekt de vakantie zich uit over Goede Vrijdag (Goede Vrijdag), Paaszondag (Eerste Paasdag) en paasmaandag (Tweede Paasdag Maar er zijn ook aspecten van deze vakantie die Nederlanders anders doen.

Pasen symbolen en decoraties

Ja, paassymbolen en -versieringen zijn in veel landen een ding – maar laten we zeggen dat Nederlanders een beetje extra zijn om iedereen te laten weten dat het Pasen is.

Je zult zien dat winkels, supermarkten en tafels zijn uitgedost met wat alleen kan worden omschreven als een paaskerstboom. Willow takken zijn versierd met subtiel geverfde, gevaarlijk opgehangen eierschalen en allerlei schattige minikonijntjes, vlinders en babydieren!

Foto-van-paaseieren-op-wilgentak-Nederland
Decoraties worden opgehangen als aan een kerstboom! Afbeelding: BrigitteSchellens / Pixabay

Pasen eten

Over babydieren gesproken, je vindt ze met Pasen overal in Nederland. Nee, geen echte (hoewel lammeren hierop een ongelukkige uitzondering kunnen zijn). Deze dierenbaby’s zijn vaak van de miniatuur- en eetbare soort – beeld miniatuurkonijntjes van chocolade, lammetjes gemaakt van boter en kuikens gemaakt van suiker.

Nu we het toch over miniaturen en eten hebben, in Nederland hebben schoolkinderen (de miniatuur) vaak een dag waarop ze paasontbijtdoosjes (het eten) naar school brengen. Leerlingen vullen een schoenendoos met ingrediënten voor een lekker ontbijt en nemen die mee naar de les. (Cuuuuuteee, dat zal helemaal niet rommelig zijn.)

Paaszondag in Nederland

Paaszondag in Nederland – of zoals de Nederlanders het noemen, Eerste Paasdag, bestaat meestal uit een lekker ontbijt (Paasontbijt) of brunch (Paasbrunch) met de precaire paaskerstboom, diverse minidieren en natuurlijk, Paasbrood.

Foto-van-paasbrood-Nederland
Het geheim zit hem in de topping! Afbeelding: Franklin Heijnen / Wikimedia Commons / CC2.0

Dit smakelijke paasbrood lijkt vreemd genoeg op Kerstbrood (Kerstbrood). Beide zijn gevuld met kaneel, rozijnen en amandelspijs maar het verschil zit in de details! Waar Kerstbrood is overgoten met poedersuiker, Paasbrood wordt ook vaak overgoten met sinaasappelschil en amandelen

Nederlandse paaseieren zoeken

Natuurlijk is er de allerbelangrijkste zoektocht naar paaseieren. Pas echter op dames en heren (met name expat-ouders) in Nederland is er GEEN PAASKAARTJE.

Foto-van-haas-Nederland
Het is de paashaas, geen konijn. Afbeelding: Vincent Van Zalinge / Unsplash

In dit land is het een Paashaas, of Paashaas. Maar maak je geen zorgen, hij doet nog steeds zijn werk en zet een leuke jacht op de kinderen op. ​

Paasmaandag in Nederland

Paasmaandag of tweede Pasen, zoals de Nederlanders het noemen, is een officiële feestdag in Nederland.

Terwijl de kinderen op hun chocolade-eieren knabbelen en tegen het plafond beginnen te stuiteren, kunnen ouders een koude pil nemen en weten dat ze na Paaszondag kunnen genieten van een vrije dag – tenzij hun baas een beetje is een beetje dom.

Laten we afronden met de belangrijke punten: je hebt waarschijnlijk een vrije dag (ja!), Er is veel heerlijk eten (fantastisch!) En voor de liefde van God is het de Paashaas niet de paashaas.

Hoe vier je Pasen, of helemaal niet? Vertel het ons in de reacties hieronder!

Feature afbeelding: Gabe Pierce / Unsplash

[ad_2]

Source link

Translate »