5 dingen die je zullen schrikken als je in Nederland aankomt – DutchReview

[ad_1]

Toen mijn man en ik voor het eerst de kans kregen om in Den Haag te komen wonen, wisten we niet echt wat we konden verwachten. Aan de ene kant waren we super opgewonden om een ​​nieuwe ervaring te hebben en aan de andere kant voelden we ons vol onzekerheid.

De verhuisdatum kwam dichterbij, dus we stapten in het vliegtuig van Madrid naar Amsterdam met onze eenjarige (voor het geval je je afvroeg, het is super leuk vliegen met een peuter!) En keken niet achterom.

Eigenlijk is dat niet helemaal waar; er werd heel veel heen en weer gekeken, maar ook over alles over ons leven in Nederland nagedacht. Hier is een lijst van enkele dingen die ons overrompelden:

4Trappen, dat vat het samen

Foto-van-steile-Hollandse-trap

Veel Nederlandse huizen zijn voorzien van extreem steile trappen. Afbeelding: DutchReview / Supplied.

Ach, Nederlandse koloniale heroplevingsarchitectuur, wat mooi! Ja, de gebouwen zijn super mooi om naar te kijken; combineer ze met de eindeloze grachten, schattige bruggetjes en het landschap is compleet.

De vangst van al dit moois wordt duidelijk wanneer je de eerste deur opent en omhoog kijkt naar een paar echt (ik bedoel ECHT) steile en smalle trappen.

LEES MEER | Het Amsterdamse grachtenpand: waarom zijn ze zo heerlijk raar?

Ik weet dat Nederlanders lang zijn, maar kom op! Nogmaals, het lijkt een onmogelijke missie om de kinderwagen omhoog te dragen terwijl ik de handen van mijn kind vasthoudt. Onnodig te zeggen dat toen we op appartementenjacht waren, ons nummer één item op de verlanglijst een lift was … en laat me je vertellen, het was niet gemakkelijk om het te vinden.

3Spreek Engels? je bent klaar om te gaan!

Foto-van-Nederlandse-sprekende-vrouwen-hoe-lang-duurt-het-om-Nederlands-te-leren?

Voordat we hierheen verhuisden, wisten we dat we tot op zekere hoogte in het Engels zouden kunnen communiceren. Immers, als u twijfelt over de tijd die u in een nieuw land zult doorbrengen, is het onwaarschijnlijk dat u eerst in de neus duikt om een ​​nieuwe taal te leren.

Zeggen dat Nederlands geen bijzonder gemakkelijke taal is om te leren, is het understatement van het jaar, dus we waren buitengewoon aangenaam verrast toen we ons realiseerden dat de Engelse taalvaardigheid in Nederland de beste ter wereld is. Dit is natuurlijk geweldig voor zoveel expats die in de laaglanden wonen en ervan genieten.

2De dromerige omgeving


Of je nu het huis uit moet om wat boodschappen te doen of gewoon om een ​​wandeling te maken, de schoonheid die je op bijna elke hoek tegenkomt, blijft niet onopgemerkt. Het paar zwanen in het kanaal op weg om koffie te halen of de rust die je voelt als je je kleintje meeneemt naar het park is echt opmerkelijk. De meeste plaatsen zien eruit alsof ze uit een sprookje komen, ik bedoel, heb je ooit door het Vredespaleis gewandeld?

LEES MEER | We beloven dat deze foto’s van Den Haag de beste zijn die u zult zien

1Als de zon schijnt, is iedereen buiten


Hollandse terrassen en straten zijn meestal overvol op een zonnige dag. Afbeelding: Eveline de Bruin / Pixabay

Het regent veel; dit is niet bepaald een geheim. Nederlanders zijn duidelijk gewend om praktisch in regenlaarzen te leven en kunnen zonder wimpers door een storm fietsen.

Als er echter een zonnige dag aanbreekt, zie je kuddes van hen genieten van het park, het strand, het dichtstbijzijnde café of zelfs een stoel buiten hun voordeur, terwijl ze de gouden stralen opsnuiven alsof er geen morgen is.

Ik denk dat het waar is dat je iets nooit echt waardeert totdat je weet dat je het zelden kunt hebben. Het is ook waarschijnlijk dat je me mijn winterjas zult zien dragen (ok, misschien zonder sjaal) terwijl de lokale bevolking al t-shirts en zelfs sandalen aan het dragen is (soms met sokken).

Alle grapjes terzijde, na iets meer dan een jaar in zo’n coole expatstad te hebben gewoond, kan ik zeggen dat we voorlopig officieel Den Haag naar huis bellen.

Bent u een expat in Nederland? Wat heeft je verrast aan het leven hier?

Feature afbeelding: sabina fratila / Unsplash

[ad_2]

Source link

Translate »