5 dingen die je gaat missen als je Nederland verlaat – DutchReview

[ad_1]

Het is een veelvoorkomende situatie onder expats: je komt aan in een nieuw land, maakt kennis, omarmt de cultuur, de mensen, het eten. Dan, voordat je het weet, is het weer tijd om te verhuizen!

Misschien heb je dit meegemaakt, of sta je op het punt om te gaan. Als dat zo zou zijn, wat zou je dan het meest missen aan Nederland? Hier zijn enkele van de dingen die meteen in me opkwamen 🇳🇱:

1. Vriendelijke hallo

Als je nieuw bent in het laagland, is de kans groot dat je een vreemdeling op straat bent tegengekomen en hij of zij je met een warme glimlach heeft begroet. Misschien heb je zelfs een golf of een full-on hallo/morgen. Hoewel het voor sommige mensen in het begin misschien vreemd lijkt (afhankelijk van de cultuur waar je vandaan komt), groeit het ongetwijfeld op je af. Ik vind het persoonlijk verheffend. Wie zou zo’n vriendelijke eigenschap niet missen?

2. Vreemden die behulpzaam zijn

Net zoals je waarschijnlijk wordt begroet door een willekeurig persoon op straat, kunnen ze je ook in de goede richting wijzen als je het nodig hebt. Misschien kom je je buurman tegen en vragen ze je naar je leven, waar je vandaan komt, het weer, je jeugdtrauma’s. Mijn ervaring is dat Nederlanders graag praten! Dat had ik niet verwacht, maar het is eigenlijk best wel leuk. Door die stap te zetten van een praatje naar een echt gesprek, voel je je echt welkom.

3. Geen gordijnen

Je loopt door een charmant Hollands straatje vol met de schattigste huisjes, en je kan het niet helpen om even naar binnen te gluren. Wie kan jou de schuld geven van die grote uitnodigende ramen? Als je niet in deze cultuur bent opgegroeid, is het onvermijdelijk dat je ogen zullen afdwalen.

Dat is het punt van geen gordijnen hebben en een mooi huis hebben in dit land. De lange en smalle woonkamer die uitkomt in de keuken, die uitkomt op een mooie achtertuin – het is gewoon te verleidelijk om te kijken! PS Het spijt me als je me door je raam hebt zien spioneren. 👀

Huizen-in-Amsterdam-zonder-curtians
Een paar gordijnen hier gespot, maar de enige in het laagland. Afbeelding: Victor He/Unsplash

4. Letters voor alles

Toen ik voor het eerst naar het land van bitterballen, Ik schonk niet veel aandacht aan PostNL. Ik bedoel, ik kende eigenlijk niemand, wie zou me een brief sturen? Het antwoord is blijkbaar iedereen.

Vanaf het ontvangen van uw BSN (Burgerservicenummer) om een ​​kinderverpleegkundige voor de deur te hebben (wacht, wat?). Er is iets speciaals aan het wachten op de postbode in deze hypergedigitaliseerde wereld waarin we leven. Hoewel al die postzegel gemakkelijk in een e-mail had kunnen worden behandeld – niet zo goed voor het milieu. 😅

5. Mooie zomers

Hoewel het weer natuurlijk niet de beste troef is van het land van molens en tulpen, kunnen we stellen dat de Nederlandse zomer erg aangenaam is. Dit komt van iemand die de afgelopen zomers in Madrid heeft doorgebracht, waar de temperatuur kan oplopen tot 40 graden. Ik kan gerust zeggen dat een lekkere frisse, zwoele zomer in Nederland precies is waar ik naar verlangde. Ook al moet je soms midden juli een trui aan. ️

LEES MEER | Nederland verlaten: 5 dingen waar je spijt van krijgt (en 5 dingen die dat niet doen)

Om al deze redenen (en nog veel meer), zal ik zeker naar dit land verlangen als ik ooit vertrek.

Wat zou wie missen aan Nederland als jij zou moeten verhuizen weg?

Voorzien zijn van Afbeelding: nikascorpionk/Depositphotos

[ad_2]

Source link

Translate »